Advertentie

In deze bundel staan vier verhalen die ik 4,5 sterren geef:
- Jerusalem's Lot: een klassieker (in briefvorm), die me deed denken aan The Case of Charles Dexter Ward van Lovecraft (maar daar niet aan kan tippen).
- Strawberry Spring: als de conclusie van dit verhaal anders was geweest, had ook dit een Lovecraftiaans verhaal kunnen zijn; de sfeer is in elk geval fantastisch neergezet!
- Children of the Corn: ook een klassieker, waarin kinderen een Lovecraftiaanse soort god aanbidden.
- The Last Rung on the Ladder: een romantisch, dramatisch verhaal - geen horror en niet weird, maar erg goed geschreven. (Ook 'The Woman in the Room is een dramatisch verhaal, maar vond ik stukken minder sterk.)

De meeste andere verhalen zijn eerder (psychologische) thrillers. Er zijn drie verhalen over tot leven gekomen objecten (waarvan 'Trucks' wellicht de bekendste is) en één bizar verhaal (The Lawnmower Man). 'The Ledge' vond ik eng, maar dat komt omdat ik zelf hoogtevrees heb.

'Night shift' is Kings eerste verhalenbundel, en dat is goed te merken aan de verschillende stijlen en soorten verhalen: de een erg sterk, de ander niet overtuigend. Het is hoe dan ook een horrorklassieker en dus een must-read voor elke horrorliefhebber.

Reacties op: Gevarieerde horrorklassieker en Kings verhalendebuut

5
Night Shift - Stephen King
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners