Haar duistere hart

Bryan van De Koukleumpjes Bryan van De Koukleumpjes
3 mrt 2023

Deze recensie is eerder verschenen op Koukleum.nl. Het werk van Carla volg ik al een tijdje en ze behoort tot één van mijn favoriete auteurs. Zo las ik eerder ‘Stil maar‘, ‘Dit heb je verdiend‘, ‘Zo’n mooi meisje‘ en ‘Toen ze verdween‘, van haar hand en doordat deze vier delen in de Gina Harte-serie zo goed waren, was ik dan ook blij, toen ik ‘Haar duistere hart’, het vijfde deel in deze serie kon gaan lezen. De proloog start op het moment dat Ryan, Susans echtgenoot, woedend het portier van Susans auto opentrekt, als deze geparkeerd staat voor de pub. Ryan heeft een angstaanjagende blik in zijn ogen. Als ze even later thuis komen ben je als lezer getuige van het feit dat hij haar mishandeld. Ook kunnen we lezen dat er kinderen in het spel zijn. Een vrij heftige scene dus en dit zet ook meteen de toon van het verhaal. Ik ben nieuwsgierig en wil snel verder lezen. Hierna gaan we een paar dagen vooruit in de tijd en is te lezen dat Susan haar zoontje Rory niet op komt halen bij de crèche. Omdat dit niks is voor Susan en haar kinderen altijd op nummer 1 komen besluit haar moeder Mary om de politie in te schakelen. Vanaf dat moment wordt Gina Harte, het hoofdpersonage in de serie, op de zaak gezet en dit voelt voor mij persoonlijk als thuiskomen. Ik lees altijd graag politiethrillers en vooral als het hoofdpersonage eigenwijs is, op het randje van de wet balanceert en haar eigen plan trekt. Harte is zo’n rechercheur die mijn hart heeft weten te stelen en mij gelukkig nog steeds niet teleurstelt. De Gina Harte-serie is naar mijn mening wel een serie die je ook op die manier moet lezen. Als je de boeken als standalones leest, mis je toch veel dingen. Zo kom je als lezer in ‘Haar duistere hart’ weer een beetje meer te weten over het verleden van Gina en wat er vroeger met haar moeder is gebeurd. Gina heeft nog een diep weggestopt schuldgevoel en door de rol van Mary in het verhaal, ziet Gina haar moeder weer voor zich. Dit vind ik persoonlijk een erg interessante verhaallijn. Wat mij betreft heeft Kovach zichzelf overtroffen met ‘Haar duistere hart’. In april verschijnt het vervolg ‘Haar laatste fout‘. Laat die thriller maar snel komen, ik ben er klaar voor!

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes