Unieke combinatie van historie en sciencefiction
Dit is het eerste deel van een serie die een unieke combinatie is van historie en sciencefiction en zich afspeelt in de Romeinse tijd. Malderik is de zoon van Hoofdman Boduognati en moet meevechten in de strijd tegen de Romers. Zij willen het Keltische rijk overheersen. Om dit tegen te gaan moet Malderik een verbond sluiten met de andere Keltische stammen. Dit is nog niet zo makkelijk. Maar de Goden hebben andere plannen.
De eerste twee delen van dit boek zijn gebaseerd op historisch gebeurtenissen en bestaande personen. Het leest als een spannend jongensboek. In het derde deel gaat het zo geleidelijk over in sciencefiction dat je het eigenlijk niet door hebt, zo subtiel is dit gedaan. Het is ook helemaal niet gek wat er allemaal gebeurd. Het past allemaal heel erg goed in het verhaal.
De karakters zijn goed uitgewerkt en daardoor leef je met hun avonturen mee. De hoofdstukken zijn best lang, maar wel erg spannend en boeiend geschreven. Je wil door blijven lezen om maar niets van de strijd te missen. Dit is namelijk zo goed beschreven, dat je het idee hebt dat je zelf op het slagveld staat. Dit boek heeft een soort van gesloten einde. Het verhaal rond de veldslagen is afgesloten. Het volgende boek volgt het avontuur van Malderik dat zich in een andere wereld afspeelt. Ik ben hier heel erg benieuwd naar. Dit boek heb ik in ieder geval met heel veel plezier gelezen.