Kat en muisspel als eind van een reeks boeken over de ex-vrouw van een seriemoordenaar

Bookstagram Charisaa Bookstagram Charisaa
23 apr 2022

Na alle ellende lijkt haar leven eindelijk weer over rozen te gaan. De kinderen zijn bijna volwassen. Qua haar liefdesleven is er weer een schot in de roos gemaakt. En natuurlijk het belangrijkste haar duistere verleden ligt achter haar begraven. Tot het noodlot weer omslaat en er gevaarlijke types op haar pad komen. Daarbij wordt er in het dorp een auto aangetroffen met daarin twee dode meisjes. Hele jonge meisjes... Moeder spoorloos verdwenen. Wat heeft Gwen's verleden hier mee te maken? En weet ze de dader op tijd te stoppen?

Een kat en muisspel tussen een privé detective die haar onschuld bij de praktijken van haar overleden ex-man probeert staande te houden en aanhang van haar ex die haar het leven zwart proberen te maken.

Zonder de eerdere delen (zoals ik) prima te volgen. Wel vraag je je af wat er in het verleden allemaal is gebeurd waardoor bepaalde keuzes worden gemaakt. Voor de beste beleving denk ik dan ook zeker dat je de serie op volgorde moet lezen.

Maar dat dit boek spannend is, is een ding zeker. Je vliegt door het verhaal heen en ook bij normale dialogen tussen het gezin of de geliefden Sam en Gwen voel je de onderliggende spanning en wacht je eigenlijk alweer op het volgende moment er iets op hun pad mis gaat. Sterk opgebouwd vanaf de eerste bladzijde. Speelt ook een psychologisch spelletje met jouw als lezer, doordat je nadenkt over welke keuze je zelf zou maken.

Rachel Caine heeft een zeer prettige en makkelijk te begrijpen taalgebruik/ schrijfstijl. Zeer jammer om te lezen dat ze in 2020 overleden is en we dus ook geen boeken meer van haar hand zullen krijgen.

Meer recensies van Bookstagram Charisaa