Occultisme in een thriller verwerkt

Bookstagram Charisaa Bookstagram Charisaa
27 mrt 2022

David Detta krijgt een nieuwe partner Tess de Winter. Een moeizame start. Al krijgt Tess steeds meer respect voor haar mentor die zich vastbijt in iedere zaak alsof zijn eigen leven ervan hangt.

Ze komen ook gelijk voor een pittige zaak te staan. Op verschillende avonden worden er een au pair, jochie en zakenman in hun slaap overgehaald om een moord te plegen. Een boomlange, demonisch figuur is het enige aanknopingspunt.

Weten Tess & David hun persoonlijke verschillen aan de kant te zetten om tot ontrafeling en ontmaskering te kunnen komen?!

Een relatief kort verhaal voor een thriller. Had op sommige punten wat mij betreft dan ook iets meer uitgewerkt mogen worden. Dat had kunnen helpen om motieven en acties beter in perspectief te kunnen plaatsen. Zeker als je geen ervaringen hebt met de spirituele elementen die in het boek zijn opgenomen.

Wel maakt het vlot geschreven plot en de korte hoofdstukken dat het prettig leesbaar is. Echt spanning laat lang op zich wachten. En daarbij is het plot volgens mijn gevoel niet ten einde gekomen. Er zijn nog vele vraagtekens te plaatsen bij het slot en dat is toch jammer.

Occultisme: iets waar ik zelf niet in geloof en dus wel moeite mee heb om daar geloofwaardig over te blijven lezen. Weet dan ook niet of dit echt een serie voor mij is. Al is er ook een deel in mij die hoopt nog antwoord te krijgen op de vragen die achterblijven...dus wie weet!

Meer recensies van Bookstagram Charisaa