De vermoorde straatmuzikant
Ik mocht dit boek lezen voor De Boekenreizigers, olv Erna Eikhoudt.
Het is het eerste boek dat ik lees van deze auteur.
Jerry heeft zijn ontslag gegeven bij de politie, en gaat met zijn vrouw Jenny een eigen detective bureau beginnen. Ze gaan wel samenwerken met het recherche team als consulent. Ondertussen runt Jenny nog het hotel Lekzicht waar het recherche team en Jerry veel samenkomen om te overleggen. H
Er komt een eerste moord binnen, en er volgen er in korte termijn nog een paar.
Jerry en het recherche team tasten een beetje in het duister qua motief en de dader. Er wordt regelmatig wel informatie verzameld bij de gasten van het hotel. En de personeelsleden van het hotel worden ook ingezet bij allerlei taken voor informatie te verzamelen zodat ze tot arrestaties kunnen overgaan en de dader kunnen vinden.
Ik lees heel graag spannende detectives maar dit boek is niet het genre wat ik daarmee bedoel. Het verhaal is te zwak verteld. Er zat volgens mij weinig of geen spanning in. Veel dezelfde zinnen die opnieuw gebruikt werden doorheen het verhaal. Ik kreeg niet echt een goed beeld van de personages en hoe die waren qua persoonlijkheid/karakter en dat miste ik wel.
Wel heel fijn dat er zoveel onderling overleg was tussen de verschillende personages maar altijd met eten en drank. Denk niet dat ze dat doen in real life. Zou natuurlijk wel goed zijn voor de groepssfeer bij de politie en de gewone burgers.
Voor mij was het boek niet dat, maar misschien vinden andere mensen dit wel een leuke schrijfstijl of wel een leuk fijn boek. Zo heeft iedereen een ander gedacht.