Op zoek naar verbinding

cindy2010 cindy2010
22 mrt 2023

Ik mocht dit boek Tranen van een Feniks van Ema Sindelarova lezen voor de leesclub De Boekenreizigers, olv Erna Eikhoudt.
Op de cover staat een dame met een sexy rode jurk aan, en ze draagt haar schoenen in de hand. De dame doet me denken aan Tina Turner.
Emma is geboren in Tsjechië en heeft zeer strenge ouders. Ze wordt zeer streng opgevoed.
Emma is vooral op zoek naar geluk en liefde.
Op een dag hoopt ze haar verbondenheid gevonden te hebben bij een Nederlandse man, ze trouwt met hem en hij neemt haar mee naar Nederland. Daar hoopt Emma dat ze eindelijk het geluk vindt. Maar het is jammer genoeg niet het perfecte plaatje waar ze in terecht komt.
Ze probeert wel ondertussen de Nederlandse taal onder de knie te krijgen.
Emma krijgt ook 3 kinderen van verschillende mannen, voor haar kinderen heeft ze heel veel liefde. Haar kinderen zijn haar alles.
Emma danst ook graag tango. Dan voelt ze zich pas in haar nopjes.
Tussen Bas en Emma is het een moeilijke relatie, zij bepaalt wat hij mag doen en laten. Bas daarentegen is zoals een merel, hij brengt nog veel takjes naar zijn ex-vrouw en kinderen.

Emma staat wel altijd op na haar tegenslagen en probeert er dan weer tegenaan te gaan. Ze is een veeleisende vrouw en dat geeft problemen in al haar relaties.

Het is een genre dat ik normaal gezien niet lees. Maar het mag al eens iets anders zijn.

Meer recensies van cindy2010