ASS boek

cindy2010 cindy2010
8 apr 2024

Ik mocht dit dunne boekje lezen voor De Boekenreizigers, olv Erna Eikhoudt.
Een cover die voor mij al veel zegt.
Een jongen die uit de muur/box komt.

Tuurtje is een kind dat ASS heeft en in dit boek laat hij eigenlijk een beetje zien hoe andere kinderen naar hem kijken en met hem omgaan. Het is voor Tuurtje niet simpel. De kinderen kijken eigenlijk niet naar hem op, ze vinden hem maar een rare. Hij heeft het ook moeilijk om te volgen op school, heeft meer aandacht en zorg nodig.
Zijn ouders doen alles wat in hun mogelijkheden liggen om hem zo veel mogelijk te helpen in deze maatschappij maar ook voor hen is het niet gemakkelijk. Ze zien ook dat hun zoon het niet altijd makkelijk heeft en anders reageert dan de andere kinderen.
Doordat Tuurtje anders is dan andere kinderen, heeft hij niet echt vriendjes in school.
Hij laat zien in dit boek dat kinderen met ASS ook hun kwaliteiten hebben en dat elk kind uniek is en dat men daar rekening moet mee houden. De maatschappij in zijn geheel kan soms heel hard zijn voor deze kinderen.

Het is een dun boekje dat wel soms naar mijn mening wat chaotisch was opgesteld. Maar het leven met een kindje met ASS is ook chaotisch al hebben die kinderen ook structuur nodig, veel structuur. Het boekje zou eigenlijk in alle lagere scholen moeten gelezen worden zodat alle kindjes goed beseffen dat kinderen met ASS ook maar gewone kinderen zijn. En dat ze die niet anders moeten behandelen of naar kijken.
Maar ook volwassen zouden het beter eens lezen.
Dun boekje…dus het is vlug uit.

Meer recensies van cindy2010