In de stilte de echo

cindy2010 cindy2010
3 apr 2026

Ik mocht dit boek lezen voor de leesclub De Boekenreizigers, Olv Erna Eikhoudt.

Het is een heel donkere cover met in het midden een echo. Eigenlijk wel een cover die ik wel mooi vind en die ik zou oppakken in een winkel of bibliotheek, gewoon om te weten waar de titel voor staat.

We leren Noortje en Cleo kennen, 2 vrouwen die door het overlijden van Brigida een enorm verlies hebben ervaren. Brigida was de moeder van Noortje en de zus van Cleo.
Noortje woont momenteel bij haar vader en zijn nieuwe vrouw, die zegt dat ze haar moeder is, tot ze op een dag ontdekt dat dat niet de waarheid is.
Dan vertrekt Noortje, want ze wil kost wat koste de waarheid weten over haar moeder. Zo komt ze ook in de jeugd instellingen, waar ze het moeilijk heeft maar gelukkig een meisje leert kennen die haar beste vriendin wordt.
Cleo is samen met Karel maar ze voelt dat haar moeder klok tikt. Maar daar wil Karel niet echt iets van weten, hij heeft al kinderen.
Cleo heeft tijd en rust nodig en gaat naar haar tante in Noorbeek. Daar ging ze vroeger altijd met haar zus Brigida naartoe.
Cleo zoekt ook contact met haar nichtje Noortje maar die wil van haar tante niks weten. Noortje wil zelf haar leven opbouwen zonder familie wat niet gemakkelijk is en waar ze ook in rare situaties terechtkomt.
Komen Cleo en Noortje nog samen in de toekomst?

Een heel mooie roman dat de auteur geschreven heeft met veel diepgang en je voelt de hoofdpersonages ook ouder worden tijdens het verhaal. De 2 verhaallijnen komen ook mooi in het boek samen tor 1 geheel. Verschillende thema's die in het boek uitgewerkt zijn, toxische relaties, geheimen, liefde en vriendschap, jeugdzorg.
Een verhaal die je tot in het diepste van je ziel soms kon raken. Voor mij een dikke 5sterren boek.

Meer recensies van cindy2010