Goed debuut!
Temidden van landschappen van vergeten valleien en oneindige vlaktes leert een jongen wat het betekent om te dienen, te bewonderen en te verdwijnen. Mijn Koningin is een verhaal over liefde die langzaam haar gewicht laat voelen.
Na Duivels en Heiligen was ik om, ik wil meer lezen van Jean-Baptiste Andrea. Dit debuut, Mijn Koningin, wilde ik lezen niet uit nieuwsgierigheid, maar uit vertrouwen. En dat wordt beloond.
Andrea schrijft beheerst, niets overbodig, alles geladen. Wat begint als toewijding schuift langzaam richting beklemming. Liefde, macht en afhankelijkheid lopen hier niet netjes naast elkaar, maar raken verstrengeld als wortels onder een oud landgoed.
Ik lees zijn werk graag.
Ik lees zijn werk graag.