Weinig spanning...

09 juni 2022
Gerecenseerd door: Nathalie
Bella Italia is weer een typische vakantiethriller van Suzanne Vermeer, als je het mij vraagt. In dit boek volgen we de familie Kolwijn, een Italiaanse zwerver en het politieonderzoek door de Italiaanse recherchedienst. Het boek heeft vrij korte hoofdstukken gecombineerd met een vlotte schrijfstijl, waardoor je lekker doorleest. Ik heb ‘m een tijdje geleden tijdens een rustige nachtdienst dan ook in één ruk uitgelezen!
Het boek vertelt het verhaal van een familie dat op vakantie is op een camping aan het Gardameer in Italië. Het is een 'gewoon’ gezin, dat hun leven op de camping leidt. Zoon Niels maakt er al gauw vrienden waarmee hij veel optrekt op de camping, vader Hans is vrij bezorgd en moeder Petra bekommert zich om de zorgen van haar man. Na de moord op het Duitse jongetje keert de familie weer terug naar Nederland en wordt hun dagelijkse leven beschreven, maar naar mijn mening een tikkeltje langdradig misschien. Wel vind ik dat de dagelijkse sleur van een gezin met een trauma sterk is neergezet.
Tot de laatste hoofdstukken van het boek, vond ik de spanningsboog in het boek nihil. Wanneer de familie Kolwijn terugkeert naar Italië als er nog een moord is gepleegd in dezelfde buurt, wordt het boek pas spannend. In de laatste hoofdstukken neemt Vermeer je mee naar de jacht op de moordenaar, waarvan je tot dusver nog geen flauw idee had. Het plot was voor mij dan ook het beste gedeelte van het boek, omdat ik deze niet had zien aankomen. Door de gemiste spanning in het boek, krijgt Bella Italia dan ook helaas maar tweeënhalve ster.