Kirsty ferry verbindt heden en verleden op ene mooie manier aan elkaar.
Mijn eerste kennismaking met Kirsty Ferry was De betovering van Kerstmis en toen schreef ik: “Kirsty kan heel mooi vertellen over de personages van toen en nu en plaatst ze ook echt in de tijd waarin ze leven.” En toen was ik fan. Ik las in 2020 Kerst op het eiland Skye en genoot weer van een heerlijke, iet wat spannende feelgood.
Cordelia (Cordy) en Matt komen tegelijk aan op het mooie landgoed Pencradoc op Cornwal, en hoewel de eerste ontmoeting wat moeizaam verloopt komen ze in de periode erna dichter bij elkaar. Met name het molenaarshuishuis heeft een grote rol in dit verhaal. Het verhaal wordt afgewisseld met een verhaal uit 1895 waar een andere man en vrouw Lily Valentine en Edwin die tijdelijk in hetzelfde molenaarshuis verblijven.
Hij zag ze niet verschijnen bij de deuropening, alsof ze pauzeerden voordat ze na hem weer binnenkwamen. Daarna vervaagde ze en lieten ze geen enkel spoor achter.”
Hoewel dit het derde deel is in de serie rondom dit landgoed was het een verhaal dat door kleine terugblikken en het gebruik van nieuwe personages heel goed los te lezen.
Ze gebruikt in dit boek en de andere boeken uit deze serie verhalen uit heden en verleden die op een bijzondere manier bij elkaar komen
De paarse cover met foto’s en sleutel in een lila kleur geven het boek een eigen karakter.
De manier waarop de verhalen uit heden en verleden met elkaar verweven raken door kleine sprankeltjes magie of mysterie is juist datgene dat de schrijfstijl van Kirsty ferry zo bijzonder maken.
De personages komen met eigen karaktereigenschappen en reden om op het landgoed te zijn goed over op de lezer. Vooral omdat Kirsty ferry ook goed kijkt naar hoe mensen in 1895 en nu met elkaar omgaan en dat vrouwen vaak een andere rol hebben, of ze dat nou willen of niet.
Het is wel aardig voorspelbaar maar dat mag de leespret niet drukken. Kirsty Ferry maakt gebruik van kleine kwinkslagen en mooie zinnen om haar verhaal te vertellen. En alles rondom het geheim waar alles om draait