Een prequel waar ik blij mee was en dat uitnodigt tot verder lezen
Cyn Balog schreef haar eerste Young Adult op haar veertiende. Ze is door omstandigheden pas later verder gegaan met het schrijven van boeken. Haar eerste boek genaamd ‘Fairy Tale’ kwam in 2009 uit. Ondertussen zijn er negen Young adults verschenen. De getijden serie is de eerste serie die in Nederland uitkomt Vorig jaar las ik Verdronken land en ik ben heel blij dat ik nu de prequel op dit boek mag lezen.
Deze Prequel van de Getijdenserie heet Het verschroeide land en gaat verder met Het verdronken land en Het begraven land.
Ik las Het verdronken land al eerder en schreef: Het verdronken land is een verhaal waarin Cyn Balog ruim de tijd heeft genomen om de wereld die zij gecreëerd heeft te beschrijven. maar ik denk dat een kaartje of illustratie wel geholpen zou hebben.”
Die illustratie is er in Het verschroeide land niet maar in dit boek worden wel veel vragen van de lezer beantwoord. We lezen nu over Aliah die niet in haar eigen bed ontwaakt in de Gemeenschap wereld vol techniek en luxe maar in het koninkrijk der Getijden. Geen idee hoe ze daar gekomen is, daar in een andere wereld in een kasteel met een heuse koning!
In de maanden die volgen houdt hij haar gevangen in zijn vertrekken. Ze komen nader tot elkaar en worden zelfs geliefden. De een zal zeggen dat ze in een heerlijke bubbel zitten terwijl de ander zal denken aan het Stockholm syndroom.
Dan wordt het tijd voor Aliah om naar huis te gaan want misschien kan ze Evan helpen maar hoe? Na het lezen van dit deel weet je waar VIna uit het volgende deel vandaan komt.
Tijdens het eerste deel van het boek gaat het vooral over de relatie tussen Aliah en Evan. Hun verschillende werelden waar ze in leven en de overeenkomsten die ze als persoon hebben. Cyn Balog gaat diep op de personages in waardoor ze echt tot leven komen. Dan vindt er ineens een onverwachte gebeurtenis plaats, er komen personages bij die alles op scherp zetten. De een wil leven en de ander wil overleven. Het is de vraag hoe deze werelden bij elkaar komen.
Het is een romantisch verhaal met verrassende wendingen en een tikkende klok die het ook spannend maakt. De personages worden goede bekenden van de lezer én de werelden waarin zij zich bevinden worden nog mooier en duidelijker beschreven omdat Cyn Balog daar echt de tijd en ruimte voor neemt. Ze zorgt ook dat op het moment dat de lezer verlangt naar een spannende gebeurtenis dat dit ook gebeurt.
Het is een zeer welkom deel van deze serie die uitnodigt om het eerste deel nog eens te lezen en dan gelijk door te gaan met het laatste deel….