Advertentie

Emma Anna beschrijft in dit boek het verhaal van Ada. Ada is opgegroeid in een vrij gesloten gemeenschap in de zgn. biblebelt.
Door haar school komt ze letterlijk buiten haar veilige wereld terecht en een ontmoeting met de knappe Belen maakt dat ze in een tweestrijd terecht komt. Welke keuze zal ze maken?
Emma Anna schrijft een mooi en romantisch verhaal met hele verschillende kanten. Ze laat bijvoorbeeld heel duidelijk zien hoe Ada tegen de twee mannen in haar leven aankijkt. Dat doet ze door de een tot in detail te beschrijven als Ada bij hem is en de ander niet.
In het hele boek wordt met respect over de beide culturen gesproken. Ik ben benieuwd waar ze hiervoor research heeft gedaan want ze beschrijft het echt goed. De keuze lijkt voor de lezer heel duidelijk vanaf het begin maar de drempels en moeilijkheden die Ada, die door haar ouders zeer beschermd opgevoed is, moet overwinnen zijn heel erg groot. Vol gevoel wordt deze strijd beschreven.
Vooral als er problemen naar boven komen die ze in het begin niet voorzien had én Belen niet altijd reageert zoals je zou verwachten wordt het best moeilijk. Maar Emma Anna laat het verhaal niet in een diep gat wegzakken, ze laat zien dat hulp en oplossingen soms op andere manieren tevoorschijn komen en hiermee eindigt het verhaal toch heel verrassend.
Het epiloog is bijna een boek op zich, wel een beetje jammer want dit had een mooie serie kunnen worden.
Een heerlijk romantisch boek dat moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat

Reacties op: Een heerlijk romantisch boek dat moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat.

30
Tot onze wegen scheiden - Emma Anna
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners