Intrigerend!

Edwin Wassink Edwin Wassink
27 mrt 2022

Wat een intrigerend boek is dit! Niet persé heel spannend, maar wel meer dan boeiend. Met daarnaast ook nog eens een rol voor een bijzonder hoofdpersoon, een tijgerpython…

Liv woont in een dorpje aan een fjord in het westen van Noorwegen. Ze deelt een appartement met twee vrienden en op een dag koopt ze een babytijgerpython. Livs band met het dier is intens en in haar ontwaakt een beschermend gevoel. Ze is overweldigd door haar emoties. Eindelijk voelt ze zich veilig. Eindelijk voelt ze zich thuis.

Dertien jaar later, in het nabijgelegen Kristiansund, gaat Mariam Lind winkelen met haar elfjarige dochter Iben. Na een ruzie stormt Mariam de winkel uit en laat Iben er achter. Ze denkt dat het meisje zelf wel naar huis gaat en besluit een stuk te gaan rijden om af te koelen. Maar als ze ’s avonds thuiskomt ontdekt ze dat Iben nooit thuis is aangekomen.

De zestigjarige rechercheur Roe Olsvik wordt op de vermissing gezet. Als hij Mariam ondervraagt vindt hij haar verdacht, maar hij voelt aan dat er meer achter de verdwijning van het kind zit.

In het begin van het verhaal was ik wat zoekende, er zijn veel personages die je moet onthouden. En omdat iedereen op de een of andere manier wel met elkaar verbonden is, is het wel handig om je de hoofdpersonen eigen te maken.
Het lijkt misschien raar dat een slang een hoofdrol heeft, maar het voelt heel natuurlijk. Het past bij het verhaal.

Ik kan niet teveel over het verhaal vertellen, anders spoiler ik te veel. Interessant, intrigerend en een boek dat mij positief  heeft verrast!

Het verhaal krijgt van mij 4 sterren!

Meer recensies van Edwin Wassink