Het monster

Elbert Grift 28 juni 2025
Voorafgaande aan het werkelijke verhaal dient te worden verteld dat er een legende bestond over een wilde hond die op de hei rondwaart op de heide nabij het kasteel van de vermogende Charles Baskerville, die daar woonachtig is samen met zijn huisbewaarder Stapleton en zijn zus die in ook in het huis werkzaam is.
Als op een dag Charles dood wordt aangetroffen onder verdachte omstandighedenen zijn neef sir Henry Baskerville de erfgenaam blijkt te zijn, wordt de vermaarde Sherlock Holmes en zijn hulp Watson op de zaak gezet, het is een vreemde zaak waarin het erop lijkt dat in deze plotselinge dood leidt naar een hond, die niemand ziet maar die wel geregeld te horen is op de hei, maar hoe dan??
Het wordt speurwerk van de bovenste plank, maar daar is Holmes natuurlijk een ster in, het boek is zeer onderhoudend te noemen en de lezer weet pas op het laatste moment hoe het zit.
Dit boek schijnt in het genre whodunit een klassieker te zijn en een voorbeeld voor vele schrijvers die whodunits schreven en nog steeds schrijven en ik snap dat wel.

Meer recensies van Elbert Grift