Losse flodder
Gustaaf heeft zijn leven als trader in Londen opgegeven en vestigt zich weer in Wassenaar waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht.
Hij probeert daar het leven van vroeger weer op te pakken maar dat gaat niet vanzelf, zijn vroegere vrienden zijn jaloers op zijn verdiende kapitaal en zijn giga huis, zijn zoon heeft alles goed voor elkaar zo lijkt met 2 horecazaken die floreren onder zijn naam.
Maar het succes van zijn zoon kent zijn weerga, hij stort zich in de wereld van feesten in Amsterdam en lijkt de weg naar beneden te zijn ingeslagen.
Hij probeert een project wat een hoop geld moet opleveren maar dat mislukt ook.
Dit boek is voor mij compleet nutteloos, alsof de schrijver niet heeft geweten aan een trilogie te beginnen en het succes van het 1e boek heeft gemeend af te doen met nikszeggende opsommingen van het leven dat Gustaaf en zijn kennissen overkomen elk dingetje uitkristalliseren in saaie bewoordingen, een geluk bij een ongeluk was dat het boekje slechts 130 bladzijden omvat, ik ga het laatste deel ook nog proberen, maar ik vrees het ergste, dit vond ik helaas niks na een hoopvol eerste boek de Strandvogel.