Advertentie

Het is een boek met goed beschouwd 3 verhaallijnen, het eerste gaat over een Duitse vrouw (man is omgekomen in de oorlog) met 2 kinderen die vlak na de oorlog een jongen in de puinhopen van het plat gebombardeerde Hamburg aan het gezin toevoegen die kennelijk alle familie was verloren, ze noemen hem Joost.
Het tweede verhaal gaat eveneens over een vrouw die met een gezelschap (met meerdere kinderen en een vader) probeert naar Spanje probeert te emigreren nadat ze uit hun pension zijn gezet waar ze vluchtelingen opvingen.
Het laatste verhaal gaat over Anna, de dochter van de vrouw uit het 2e verhaal die op zoek gaat naar het pension waarvandaan haar moeder is gekomen, ze stuit op wat vreemde zaken, zo zouden foto's aantonen dat haar moeder niet haar echte moeder is.
Uiteindelijk komen deze verhalen bij elkaar in een boek wat prettig is beschreven en bovendien goed opgebouwd uiteindelijk valt alles op zijn plaats, een prima boek, de titel suggereert een oorlogsboek maar dat is het niet echt het is gewoon een spannende roman dat zijn oorsprong kent in de oorlog.

Reacties op: Moedertje lief

219
Oorlogskind - Mechtild Borrmann
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners