Ups and downs
April en Frank Wheeler zijn verhuisd vanuit New York naar de suburbs aan een straat genaamd Revolutionary Road, waar het boek zich afspeelt, dat is niet verbazingwekkend gezien de titel.
Het begint met een enorme ruzie tussen de 2 echtgenoten na een mislukt optreden van April van een toneelstuk, Frank probeert er alles aan om April van schuld te ontheffen over het erbarmelijke optreden, maar het lijkt averechts te werken, April toont zich de meest onredelijke vrouw ever.
Toch keert het tij, de verhoudingen worden schijnbaar liefdevol en het echtpaar besluit om te emigreren maar daar steekt moeder Natuur een stokje voor.
Frank blijft bij zijn saaie baan en April wordt weer een onnavolgbare echtgenote.
Verder zal ik het niet samenvatten; terecht werd dit boek de hemel ingeprezen, ik had alleen de pech geen lange stukken achter elkaar te kunnen lezen (tijdgebrek) waardoor ik steeds weer terug moest bladeren over hoe het ook weer zat, de 2e helft ging dat een stuk beter en werd het een heerlijk boek om te lezen met toch wel wat herkenningspunten, ieder huwelijk heeft zo zijn ruzies en het boek komt met delen waarvan je denkt, hey dat ken ik, kortom een geweldig boek.