Advertentie
    Eline Huls Hebban Recensent

Hadley is de oudste in binnen het gezin met twee dochters. Hoewel het gezin voor de buitenwereld het ideale plaatje lijkt te zijn, is dit niet het geval. Ze wordt al een aantal jaar mishandeld door haar vader. Ze doet haar best om het voor iedereen verborgen te houden. Ook voor haar jongere zusje. Hadley wil niets lever dan dat haar hetzelfde lot bespaard blijft. Wanneer Hadley’s verboden relatie aan het licht komt wordt het huiselijk geweld erger. Totdat het volledig uit de hand loopt. Een heftig ongeluk gebeurd en Hadley weigert te praten over wat er gebeurd is.

Hadley is een erg sympathiek en toegankelijk personage. Bovendien is ze erg volwassen voor haar leeftijd, maar tegelijkertijd is ze op andere momenten een echte puber. Dat maakt ‘Alles is nu’ geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen.

De schrijfstijl die Amy Giles gebruikt is erg simpel. De zinnen lopen vloeiend in elkaar over en er worden weinig moeilijke woorden gebruikt. De hoofdstukken spelen zich vooral ‘toen’ af. Zo af en toe krijg je een hoofdstuk uit het ‘nu’. Het wordt al snel duidelijk dat er iets ergs gebeurd is, maar wat precies en wie erbij betrokken is geweest wordt niet meteen duidelijk. Hadly weigert informatie te geven, waardoor je als lezer lang moet wachten op alle details, maar door de levendige beschrijvingen is dat niet storend.

Verder worden de hoofdstukken met enige regelmaat afgewisseld met interviewfragmenten. Mensen uit de directe omgeving van Hadley en haar familie worden geïnterviewd over het gezin. Hoewel dit enigszins wat achtergrondinformatie geeft, zijn de meeste interviews niet echt van toegevoegde waarde.

Het onderwerp van Alles is nu is heftig, maar ontzettend belangrijk. Giles weet er ontzettend respectvol mee om te gaan. Het verhaal van Hadley is heftig, maar het is zo belangrijk dat het vertelt wordt. Ook voor jongeren is het belangrijk dat zij toegang hebben tot boeken in hun eigen beleefwereld waar dit soort onderwerpen behandeld worden. Een aanrader voor iedereen.

Reacties op: Intens en heftig

50
Alles is nu - Amy Giles
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker