Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Eline van der Boog Hebban Recensent

In De dansende debutante van Lily van Keeken breekt voor Emily Honeyfield een spannende periode aan. Na het succesvol afronden van de finishing school, mag ze debuteren op het eerstvolgende balseizoen. Op deze bals komt de Britse high society samen om te dansen, maar vooral om huwelijken tussen verschillende invloedrijke families te bestendigen. Emily kijkt uit naar haar debuut, al voelt ze zich tegelijkertijd onzeker. Vlak voor het eerste bal stort Emily’s wereld plotseling in. Ze verlaat Honey Hill House en moet noodgedwongen bij haar tante Felicity en opstandige nichtje Kitty logeren. Het verhuizen van het platteland naar het drukke negentiende-eeuwse Londen is voor Emily behoorlijk wennen. En via de roddels van Kitty komt ze erachter dat de concurrentie om een goede huwelijkskandidaat te vinden dit jaar aanzienlijk is.

Ondanks haar zorgen weet Emily tijdens het balseizoen de aandacht van enkele mannen op zich te vestigen. Gaandeweg de novelle leert zij ieder van hen beter kennen. Hoewel de mannen een goede partij voor haar zijn, kan Emily de knappe man die ze tijdens haar eerste bal zag niet uit haar hoofd zetten. Door haar omgeving wordt ze erop geattendeerd dat deze Philip Grant uit een welvarende familie komt, maar een smetteloze reputatie heeft hij niet. Emily kan hem daarom beter vergeten. Al is dat nog niet zo makkelijk, aangezien ze hem op ieder bal tegenkomt! De dansende debutante is het debuut van Lily van Keeken die in haar jeugd de vakanties doorbracht bij haar oma aan de zuidkust van Engeland. De novelle is het eerste deel van de driedelige reeks Balseizoen van de liefde bij LOFT Books, een e-only imprint van uitgeverij Ambo|Anthos.

Van Keeken schrijft vlot en De dansende debutante leest hierdoor makkelijk weg. De kledingstukken worden uitvoerig beschreven en de negentiende eeuw komt goed tot leven. Als lezer word je meegevoerd in de roddels van de high society. Daarnaast ben je getuige van de dramatische dialogen tussen Emily en Kitty over de mannen die ze zojuist hebben gezien en gesproken. Veel diepgang zit er niet in het verhaal, maar dat is in deze novelle helemaal niet erg. De plot doet denken aan Netflix hitserie Bridgerton, al is de cast van de serie meer divers. In De dansende debutante zwieren de stereotype personages – die allemaal wit en knap zijn – in het rond en was meer diversiteit een interessante toevoeging geweest. Desalniettemin is de novelle een vermakelijk eerste deel met een hoog feelgood gehalte. Een aanrader voor wie graag op luchtige wijze leest over Engeland rond 1815.

Reacties op: Zwierige regency-novelle voor fans van Bridgerton

52
De dansende debutante - Lily Van Keeken
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken