Vlot geschreven verhaal vol stigma’s
Vlot geschreven boek met goede spanningsopbouw. Ik wilde heel graag weten hoe het zat en heb het dus snel uitgelezen.
Toch heeft het verhaal voor mij ook heel wat minpuntjes.
De hoofdpersonen zijn behoorlijk stereotyp weggezet. Goed, ze zijn daardoor makkelijker van elkaar te onderscheiden, maar ze blijven ook erg vlak en het is moeilijk om me in hen te verplaatsen. Daarbij kon ik hun handelingen vaak ook niet logisch volgen.
Wat mij echter het meeste stoorde is de stigmatisering in het boek. Ik wil niet te veel weggeven, maar zoals er over ziektes en problemen in thuissituaties gesproken wordt, vind ik echt niet oké. Jammer, want het verhaal leest lekker weg.
Toch heeft het verhaal voor mij ook heel wat minpuntjes.