Bijzonder

EMBV EMBV
21 mrt 2020

“Adam” is het debuut van singer/ songwriter Christon Kloosterboer. In het verhaal volgen we Adam. Een geadopteerde jongen met Marokkaanse bloed, maar opgegroeid in het Gooi. Adam wil graag meer weten van zijn afkomst, maar dat lijkt er niet in te zitten. Hij groeit gewoon op als een Hollandse jongen, die zich totaal niet bezig houdt met de Islam of het geloof in het algemeen. Hij voelt zich een echt Hollander, maar omdat hij een kleurtje heeft ondervind hij vele malen hinder o.a. door scheldpartijen en vooroordelen.

Op een gegeven moment gaat Adam studeren in Amsterdam en komt daar in aanraking met een genootschap. Een genootschap dat veel macht lijkt te hebben. Adam sluit zich er bij aan. Er gebeuren echter vreemde zaken bij het genootschap. Is dit echt? Wordt er misbruik van Adam gemaakt? Beetje bij beetje vallen in het verhaal de puzzelstukjes op zijn plaats en heeft het verhaal een goed uitgewerkt plot.

Het verhaal is vlot en beeldend geschreven. Je kunt je als lezer echt inleven. Het verhaal is dan ook echt uit het leven gegrepen. Actuele onderwerpen worden aangesproken. Zoals racisme, terreuraanslagen, drugs en machtsmisbruik. Een eigentijds verhaal met de nodige spanning.

Bijzonder aan het boek is dat het ook een eigen soundtrack heeft. Christon heeft een bijbehorende soundtrack van 4 uur gecomponeerd die dient als achtergrondmuziek om de leeservaring te verrijken. De Spotify-codes worden in het boek vermeld. Dat is toch wel uniek. Het draagt zeker bij aan de sfeer bij de hoofdstukken. Ieder hoofdstuk heeft zijn eigen stuk muziek.

Meer recensies van EMBV