Heerlijk boek

EMBV 04 oktober 2020
“Als doden dromen” is voor mij de kennismaking met het werk van Mel Hartman. Het is zeker geen verkeerde kennismaking. In het boek volgen we April Charles, een op het oog normale jonge dame, heeft haar werk, vrienden en sociale bezigheden. Toch is April anders dan anderen, ze is half sirene en half ripper. Ze komt van Terr, maar leeft in de mensenwereld.

Tijdens haar werk als aflegster of dodenverzorgster net hoe je het noemen wilt, zingt ze per ongeluk een dode tot leven. Dat is het begin van een spannend verhaal. Een verhaal waarin meegezogen wordt in de wereld van Terr, met al zijn aparte figuren. Een vredelievende wereld, die door aardse figuren dreigt overgenomen te worden. Aan April de taak om dit te voorkomen.

Als je de titel ziet, zou je denken dat je in een griezelverhaal bent terecht gekomen, maar niets is minder waar. Het verhaal is spannend, maar niet eng. De schrijfstijl van de auteur is lekker vlot, en bevat de nodige humor. Het is allemaal heel beeldend beschreven, je zit het als het ware echt gebeuren. De hoofdstukken zijn niet al te lang. Ieder hoofdstuk begint met een foto, zodat je als lezer meteen weet in welke wereld April zich bevindt, de mensenwereld of Terr. Bijna ieder hoofdstuk eindigt wel met iets spannends, waardoor je het boek niet weg legt, je wilt weten hoe het verder gaat.

Samengevat : Een vlot en spannend Young Adult Fantasy boek wat ook goed te lezen is voor volwassenen. “Als doden dromen” is het eerste deel van een nieuwe serie. We blijven het uiteraard volgen. Toch een teken dat het boek goed bevallen is.

Meer recensies van EMBV