Advertentie

De herfst, vaak is dat de tijd van weer gezellig aan de bak. De geur van vers gebakken brood. Heerlijk! Tijd om weer eens aandacht te schenken aan een bakboek, deze keer : Het nieuwe bakboek met de eenvoudige titel BAK!

Het is echter meer dan een bakboek. De auteur vertelt ook veel over de eigen bakbeleving. Zo runt ze een thuisbakkerij. Er wordt gebakken voor de buurt. Buurtbewoners kunnen op de buurtbaklijst komen. De mensen krijgen 1x per week een mail met het aanbod en kunnen 1x in de week het brood kopen bij de thuisbakker. Heel bijzonder.

Het boek bevat de meest geliefde recepten, maar daarnaast ook veel nuttige tips. Zo wordt er een duidelijke uitleg gegeven over de te gebruiken ingrediënten en benodigdheden. Uitleg over hoe je het beste het brood en andere baksels vers kunt houden. De meest belangrijke tip is misschien wel : Lees altijd van te voren het recept heel goed door. Daar kan een recept mee lukken of mislukken. Zoals ik altijd zeg : Lezen ! Dat voorkomt veel ellende en misverstanden.

Het boek is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken zoals : Snelle broden, favoriete gistbroden, Zuurdesem, Glutenvrije broden, Patisserie & Baksels, vrij van baksels en duurzaam. De recepten worden zeer duidelijk en uitgebreid uitgelegd. Dus als je ze goed leest is het allemaal goed te maken. De mooie foto’s in het boek maken dat het recept echt wel eens wil proberen.

Samengevat : Een zeer compleet bakboek, met recepten die in andere boeken niet zo snel zal tegenkomen. Een boek dat voor de beginner ook te doen is, mist er goed gelezen wordt. De ervaren bakker zal er zijn hand vast niet voor omdraaien. Aanrader voor de echte bakliefhebber!

Reacties op: Goede recepten