Rijk aan fantasy

EMBV EMBV
4 mrt 2020

Een aardige dikke pil, dat beloofde het nodige leeswerk en dat werd het ook”De Elfsteen’ bestaat uit 3 boeken, gebundeld in 1 band.

Boek één: Voorspel van een doem.
Boek twee: De achtervolging.
Boek drie: Windjir de Dief.
Het verhaal draait grotendeels om Windjir die leeft in Groot Walburcht, maar op pad gestuurt wordt. Deze opdracht blijkt echter een valstrik te zijn, men wil van Windjir af. Men komt echter van een koude kermis terug. Windjir komt op een gegeven moment in aanraking met de Elfsteen en dat geeft hem bepaalde gaves. Dan wordt de Elfsteen gestolen. Windjir gaat op zoek naar de dieven. Zijn vertrek wekt bij de Elfen echter een andere indruk, zij verdenken hem van de diefstal. Zij gaan weer opzoek naar Windjir.

De auteur neemt je mee in een andere wereld. Allemaal tot in details uitgewerkt. Natuurlijk wil je als lezer veel weten. Maar ik vond het in dit verhaal te veel details. Het haalde de spanning uit het verhaal. Zeker in het begin. Het begin voelde als een worsteling, veel moeite om het verhaal te komen. Het kostte doorzettingsvermogen om door te lezen. Er zullen zeker lezers zijn die het boek gaan weg leggen. Dat is jammer. Als je eenmaal hebt door gezet en een eind verder bent in het boek, begint het verhaal te lopen. Dan weet de auteur je aandacht te pakken en ga je verder lezen, wil je weten hoe het verder gaat.

Het is een boek voor de ervaren lezer, begin je net het gerne fantasy te ontdekken dan wordt dit boek wat ingewikkeld. Ondanks de slow start in het begin. Vanaf boek twee begint er de enige vorm van spanning in te komen. Dus ben je een gevorderde fantasy liefhebber, dan is dit boek zeker het lezen waard. Een boek voor doorzetters.

Meer recensies van EMBV