Prikkelend

EMBV EMBV
19 mrt 2020

Dit is het verhaal van Julien, zoon van Henri, een restauranteigenaar die zichzelf “Le Relais Fleuri” noemt. Henri wil niet dat zijn zoon chef-kok wordt, hij heeft hem nooit een verklaring gegeven voor deze weigering. Wanneer Henri in coma raakt, heeft Julien maar één idee in gedachten: het notitieboek van zijn vader vinden om al zijn recepten en kooktips te lezen. Tijdens zijn zoektocht ontdekt hij veel geheimen, de redenen voor het vertrek van zijn moeder en nog meer geheimen, die we niet vertellen. Dat moet u zelf maar lezen.

Het boek was van het begin af aan genieten. Een bijzonder verhaal waarin koken centraal staat maar dat niet alleen. Het is ook een soort liefdesverklaring aan een zoon voor zijn vader. Julien traceert zijn jeugd met zijn vader, brengt uren door met het kijken naar zijn gebaren, zijn knowhow en zijn liefde voor de Franse keuken, maar vraagt zich af waarom hij categorisch weigert hem het vak te leren. Het verhaal wordt vanuit de personage Julien vertelt. De personages zijn erg ontroerend, eenvoudig en echt. Henri houdt onder zijn norse en strenge blik meer van Julien, maar kan dat niet uitdrukken. Hij wil het beste voor zijn zoon en het beste om te laten slagen in het leven. Julien, de hoofdpersoon en verteller van het verhaal. Je voelt zijn behoefte om dit notitieboek te vinden om alle gebeurtenissen te begrijpen. Hij bewondert zijn vader en zijn passie voor het vak.

De gerechten die in het boek beschreven worden doet je als lezer watertanden. De keuken is perfect vertegenwoordigd en prikkelt onze smaakpapillen.

Meer recensies van EMBV