Magisch
Ik had nog nooit iets van deze auteur gelezen, maar deze kennismaking valt zeker niet verkeerd. Eenmaal begonnen met lezen waan je je meteen in zo een typisch Engelse herberg, zittend bij de open haard en luisterend naar een verhaal, net zoals de personages verhalen aan het vertellen waren aan het begin van het boek. De personages zijn dan ook echt levens echt beschreven. Je hebt het idee dat je je ze echt kent. Iedereen vertelt zijn of haar verhaal met intriges, waardoor je je er echt deel van voelt, of het nu gaat om het delen van verdriet of vreugde.
Het boek leest echter niet vlot. Dat is met dit boek echter geen probleem, het verhaal is zo boeiend dat je rustig mee kabbelt op de stroming van de rivier. Allemaal verschillende verhalen die allemaal draaien om het mysterieuze meisje. Verhalen die uit eindelijk mooi samen komen in de finale van het boek. Er was eens een rivier is een mooie mix van een historische fictie, fantasie, mysterie en magie.