Advertentie

Retour Spitsbergen is de eerste kennismaking met het werk van Pepper Kay, en hopelijk niet het laatste.. Het boek is lekker vlot geschreven, ook is er goed research gedaan rond Spitsbergen en de andere plaatsen die genoemd worden in het boek. Je waant je daar ook echt. Ook de klimaatproblemen zoals het smelten van de ijsberg en status van de beschermde ijsbeer…

Retour Spitsbergen is het thrillerdebuut van Pepper Kay, en het blijkt dat een goed debuut, want vanaf het begin zit je vast in het verhaal. De Proloog verraad een klein beetje waar het omdraait in het boek, maar dat is niet hinderlijk of wat dan ook. Boek bevat 2 verhaallijnen, we beginnen met de jonge Rus Kirill die te horen krijgt dat hij een ongeneeslijke nierziekte heeft, de tweede verhaallijn speelt zich af rond Jeremy, die wel heel vreemde dingen meemaakt… aan het einde komen de verhaallijnen samen. Door het boek denk je te weten wie er een andere agenda op na houdt, maar je wordt telkens op het verkeerde been gezet.. met als resultaat een onverwacht plot..maar ook een beetje een open einde…..

Samengevat was de eerste ingeving bij de beslissing van aanschaf van het boek een goede. Goed opgebouwde thriller, juiste dosis spanning, goed uitgewerkte personages, goede research van omgeving, kortom aanrader voor de echte thriller liefhebber.

Reacties op: Goed Thriller debuut

28
Retour Spitsbergen - Pepper Kay
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,95 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker