Advertentie

Tajines je ziet ze steeds meer voorbij komen in kookprogramma’s en winkels. Wat is een tajine nu precies en wat kun je er mee? Als je dat wil weten in het kookboek Tajines van Sophie Matthys een goed boek om op u kookboekenplank te hebben.

Sophie Matthys verschillende soorten tajine gerechten die verdeeld zijn over verschillende categorieën zoals : kip en gevogelte, rund en kalf, lam, veggie, vis en schaaldieren. Het boek begint echter met de uitleg wat de tajine is en waar het vandaan komt. Tevens hoe je de tajnine moet onderhouden. Allemaal heel leerzaam.

Uiteraard ontbreekt ook de basis uitleg van het gebruik van tajine niet. Je moet tenslotte ergens beginnen. De recepten zijn duidelijk omschreven, dus dat mag bij het bereiden van de recepten geen probleem zijn. Bij elk gerecht zijn duidelijke foto’s toegevoegd zodat je perfect weet hoe het tajine gerecht er uit hoort te zien. De tajine recepten zien er stuk voor stuk even lekker uit.

Tajines van Sophie Matthys is een echte aanrader voor iedereen die eens graag de zuiderse / Noord Afrikaanse keuken wil verkennen.

Reacties op: Heerlijke recepten

2
Tajines - Sophie Matthys
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker