Wees moedig & wees slagvaardig!
Spoiler alert, dit boek is een combinatie van twee van mijn meest favoriete genres. Het is een spannende detective, gecombineerd met een since fiction 'end of times' verhaal. Mijn titel is zowel van betrekking op de schrijver, als op het hoofdpersonage. Oh wat was ik opgeslorpt door dit verhaal. Ik zat dikwijls te lezen met tranen in de ogen, of - al minder - te lachen en heel soms zelfs, beide tegelijk. Voor mij las dik boek vlotter dan zijn eersteling. Beide zijn losstaande verhalen, opgebouwd rond twee mannen, waarvan de ene slecht is en iets slechts van plan is dat vele mensen zal beïnvloeden en de andere, de goede, die dit tijdig moet voorkomen. Op zich, dan ook niets nieuws onder de zon. Alleen vertelde hij dit in zijn eerste boek zo spannend en met zoveel details, dat je mee het verhaal werd ingezogen. In dit boek gaat hij nog een stap verder en bewijst daarmee, dat hij als schrijver nog groeiende is. Gaandeweg leer je alle hoofdrolspelers beter kennen en ook ontdek je hun motieven/ drijfveren. Er resten mij maar twee vragen. A) Komt hier ooit een film van? B) Moeten we weer tien jaar wachten op het volgende boek? PS Als dat nodig is om dit niveau te handhaven dan heb ik er rust mee, ook al zal ik dan zeventig plus zijn.