Advertentie

Hoe kun je het boek Washington Black het beste omschrijven? Is het een avonturenroman ja. Is het een historische roman: ja. Brengt het verhaal een serieus onderwerp onder de aandacht: ja. Is het ook zo beeldend geschreven dat het eigenlijk niet in een zin te omschrijven is: ja.

Washington Black is een jonge donkere jongen van 11 jaar die de pech heeft geboren te worden op een plantage in Barbados waar een streng slavernijregime heerst. Dit verschrikkelijke feit achtervolgt hem zijn hele leven.
Hij wordt door de broer van de plantage-eigenaar, Titus, gekozen om hem te helpen bij zijn (wetenschappelijke) avontuur om de Wolkenkliever in de lucht te krijgen. Een gebeurtenis buiten de schuld van Washington Black om, maakt het dat hij samen met Titus vlucht in de Wolkenkliever. Tijdens deze vlucht maken ze samen een lange avontuurlijke en toch soms ook spannende reis, waarbij ook de gevolgen voor een gevluchte slaaf niet ongemerkt blijven.
En dan staat Washington Black er opeens alleen voor. Tijdens zijn periode dat hij alleen is, zorgt hij ervoor dat hij als het ware onzichtbaar leeft voor de buitenwereld, totdat hij Tanna ontmoet en zij ook samen de wereld bereizen en in avonturen belanden, waarbij hij ook weer wordt geconfronteerd met zijn vlucht als slaaf. Helpen deze reizen Washington Black de rust en het antwoord te vinden waar hij eigenlijk al z’n hele leven naar op zoek is?

Esi Edugyan heeft het verhaal zo beeldend, bijna magisch geschreven dat je wilt blijven lezen. Het verhaal kent het leestempo dat bij dit mooie verhaal past. Een echte aanrader als je eens iets anders wilt lezen.

Reacties op: Een echte aanrader als je eens iets anders wilt lezen

87
Washington Black - Esi Edugyan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,99
E-book prijsvergelijker