De sfeer 'ruiken en proeven'.

Eus Wijnhoven 08 oktober 2020
Theo Uphus bezoekt al zo'n vijftig jaar allerlei voetbalwedstrijden en stadions. Niet alleen de grote clubs, maar juist ook de topamateurs uit de Tweede en Derde divisie. Op unieke wijze doet hij verslag van wedstrijden, waarbij je het gevoel krijgt zelf in het stadion te zitten. Ook in het buitenland heeft hij naast de jongens-van-het-grote-geld aandacht voor de kleine stadions en clubs uit provincieplaatsjes. Hij beschrijft de euforie tussen de supporters van 'die gelbe wand'.

Naast de wedstrijden en spelers, besteedt Uphus aandacht aan trainers: wat is hun aanpak? Hoe 'lezen' zij een wedstrijd? Tot slot is er aandacht voor scheidsrechters, ook voor de VAR. Zelf is Theo bijna veertig jaar scheidsrechter geweest.

De KNVB komt er niet zo best vanaf in 'Over voetbal gesproken'. Gezien de situaties die Uphus aankaart zal dat de lezer niet (meer) verwonderen.

Juist nu we geen wedstrijden meer mogen bezoeken, is 'Over voetbal gesproken' een ideale manier om er toch bij te zijn, coronaproof!

Meer recensies van Eus Wijnhoven