Hoe snel kan een mooie dag omslaan!

Evi van den Biggelaar Evi van den Biggelaar
25 mrt 2022

Via vrouwenthrillers.nl mocht ik meedoen met de leesclub op facebook voor het boek Hartedief van Mary Higgens Clark en Alafair Burke.

Ik had al boeken gelezen van Alafair Burke, maar nog geen van Mary Higgens Clark. En ik kan zeggen dat ik meer boeken ga lezen van Mary. De schrijfstijl is zeer aangenaam en het opbouw van het boek, korte hoofdstukken, hierdoor blijf je doorlezen en is moeilijk weg te leggen. Na het lezen van Hartedief kwam ik erachter dat dit het zevende boek is in de serie “verdacht”. Maar kan ook als een losstaand verhaal gelezen worden want je krijgt genoeg achtergrond informatie mee gedurende het verhaal om de personages beter te begrijpen.

Hartedief is een verhaal over een familie, 2 gezinnen. Ze gaan naar The Hamptons voor een paar dagen omdat Larie Moran en Alex Buckley gaan trouwen. Zij hebben een zoon Timmy. Broer van Alex Andrew komt ook met zijn vrouw Marcy en zoon Johnny en dochters Emily en Chloë. Maar dan wordt de 7e-jarig Johnny vermist op het strand. Al gauw komt de focus op verdachte Darren Gunther te liggen. Deze man zit, volgens hemzelf, onschuldig vast door toedoen van Leo Buckley (vader van Alex en Andrew). Wat kan hij allemaal beramen vanuit de gevangenis…….

En dan begint het verhaal vol spanning, mysterie, plotten, twisten en verdraaiingen die langzaam als een ui worden afgepeld totdat de waarheid boven water komt.

Ik ga zeker de andere delen van de serie “Verdacht” lezen. Ik geef het boek Hartedief 3 ster omdat ik persoonlijk van lugubere thrillers hou. Maar dat neemt niet weg dat ik dit wel een aanrader vind om te lezen!

Meer recensies van Evi van den Biggelaar