Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Onvoorstelbaar verhaal

Evy De Brabander 29 december 2019
Waargebeurde verhalen dragen een extra element in zich. Je kan er namelijk een mening over hebben, maar toch is er weinig van bijvoorbeeld het plot te vinden. Dit is nu eenmaal hoe het ging en dit is wat de mensen meegemaakt hebben.
'Het leven dat ik kende' is aangrijpend en het is bijna niet te geloven dat 1 persoon dit alles heeft moeten verwerken in een periode van 30 jaar. Er zijn momenten dat je als lezer erg emotioneel wordt en dat de tranen rijkelijk vloeien.
De manier waarop Esther Boek het verhaal vertelt, getuigt van veel respect voor de personages. Je kan dan ook niet anders dan je petje daarvoor afnemen. Nergens is een gevoel van aandikken of spectaculairder maken en de integriteit van het geheel blijft zo mooi bewaard.
'Het leven dat ik kende' is vlot leesbaar, met goed lopende zinnen en weinig moeilijke woorden. Alles is helder en recht-toe-recht-aan.
De vraag blijft natuurlijk of het verhaal aanspreekt en dat is iets wat erg persoonlijk zal zijn voor elke lezer. Ik moet zelf bekennen dat ik een enorme dip had in het midden van het boek, een beetje tussen de twee grote groepen gebeurtenissen in. Het geheel voelde voor mij toch soms aan alsof ik aan het voeden was op de ellende van andere mensen en dat knaagt wel. Ik ben namelijk zelf altijd van mening dat medelijden je medemens niet helpt en ik voel me er dan ook niet goed bij als dat ongemerkt toch boven komt drijven. Dit beïnvloedt mijn leesplezier dan toch in de negatieve zin.
'Het leven dat ik kende' is een erg leesbaar en beklijvend boek dat veel lezers zal aanspreken. Het is in ieder geval een verhaal dat je niet snel weer loslaat...

Bedankt Thrillers and more, Hamley Books en Esther Boek dat ik de kans kreeg om dit boek te lezen!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Evy De Brabander

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.