Advertentie

Het nieuwste boek van Nelleke Noordervliet is omhuld in een felgroene cover. In de boekhandel valt hij meteen op. In ‘De val van Thomas G.’ lezen we het verhaal van een gebroken familie. Thomas is gestorven. Zijn vrouw en twee volwassen kinderen blijven achter met heel wat vragen. Ondertussen is Joris, een journalist, op zoek naar een boeiend verhaal. Hij kiest ervoor om het verhaal van Thomas Geel te vertellen. Via zijn zoektocht komen we meer te weten over de familie.

Het verhaal wordt verteld vanuit een meervoudig perspectief. Afwisselend komen Joris, Leonie (de dochter) en Isa (de weduwe) aan het woord. Isa is verhuisd naar Ierland en het is genieten om de beschrijvingen van dat mooie landschap te lezen. Langs de andere kant heeft het ook iets treurigs, net zoals het verhaal van Isa. Zij is duidelijk nog aan het rouwen om de dood van haar man en doorheen het verhaal merk je een hele evolutie in het rouwproces. Leonie is docent filosofie. Zij had een speciale band met haar vader en heeft veel moeite met het uiten van haar emoties. Over haar broer, Arthur, komen we minder te weten. Hij lijkt een normaal leven te leiden met zijn gezin en heeft slechts sporadisch contact met zijn zus en moeder.

Thomas was een uitgever. Na de uitgave van een controversieel boek verandert zijn leven. De impact van de sociale media is enorm. Een paar weken later rijdt Thomas tegen een boom. Is dit een ongeluk of pleegde hij zelfmoord? Doorheen het verhaal komen we meer te weten over het verleden van Thomas. Er komen dingen boven water die niemand had zien aankomen…

Nelleke Noordervliet hanteert een vlotte schrijfstijl. De hoofdstukken zijn vrij kort en het wisselende vertelperspectief zorgt voor de nodige afwisseling. Het verhaal is boeiend en de personages zijn goed uitgewerkt. Kortom: een aanrader.

Reacties op: Boeiend verhaal

63
De val van Thomas G. - Nelleke Noordervliet
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners