Hoe iets gewoon toch buitengewoon kan zijn
Dit boek uit 1931 is eigenlijk buitengewoon in het gewone. Geen spectaculaire gebeurtenissen, geen onverwachte plotwendingen, geen taalkundig vernuftige vondsten,... en toch had het mij helemaal in de ban.
Of hoe een bescheiden familiereis van bijna een eeuw geleden mij in deze coronatijden zo hartverwarmend meevoerde.
De sfeer uit de jaren '30 van vorige eeuw, de dynamiek binnen een normaal gezin tijdens hun jaarlijkse trip naar de Engelse kust en dat op een doorleefde manier beschreven, waren voor mij meer dan voldoende ingrediënten om heel erg te hebben genoten van dit pareltje.
Het is uiteindelijk mijn enige "reis" van het afgelopen jaar geworden. Ik bewaar er alvast mooie herinneringen aan.