Verrassende thriller met een geschiedenisachtergrond
Ik heb De erfgenamen grlezen als lezersjurylid van de Hebban Thrillerprijs 2025. En dit boek heeft mij enorm verrast! Ik was benieuwd hoe het verhaal zou zijn in het licht van de Tweede Wereldoorlog en Amerika rondom beginperiode JFK. Ik was bang dat het misschien te politiek en daardoor saai zou worden.
Maar het tegendeel is waar! Vanaf het begin spanning, en dat zit 'm in steeds kleine stukjes die heel spannend zijn. Daarnaast is het een onwijs intrigerend verhaal. A.C. Porter heeft de historie mooi verwerkt, zonder dat het een historische roman wordt. Het boek blijft spannend, echt een goed gelukte thriller wat dat betreft. Porter schrijft beeldend, waardoor je het verhaal ingezogen wordt.
Het boek is bijna tot aan het einde geheel geschreven vanuit hoofdpersoon Ezra. Een sterke vrouwelijke persoonlijkheid met diepgang. Porter zet het personage duidelijk neer. Je gaat mee met haar gedachten en gevoelens en beleeft zo het verhaal via haar. In de loop van het verhaal vallen steeds meer puzzelstukjes samen. Aan het einde komt de ontknoping door hoofdstukken vanuit het perspectief van Samuel. En helemaal aan het einde nog een laatste onverwachte plottwist.
Ik heb echt genoten van dit boek, ik kon het amper wegleggen. Ik had dit boek zelf niet snel gekozen, maar ben nu enorm benieuwd naar het volgende boek van A.C. Porter!