Dit kon beter
Ik vond het een boeiend uitgangspunt: een mysterieuze kristallen steen wordt doorheen de eeuwen heen gevolgd, van in de oertijd tot de moderne tijd. Via verschillende korte verhalen over de opeenvolgende eigenaars van de steen neem je telkens een kijkje in een ander moment uit de geschiedenis.
Het begon veelbelovend: de eerste twee verhalen waren zo boeiend dat ik al begon te geloven dat deze schrijfster een blijvertje zou zijn en dat ik in de toekomst nog meer boeken van Wood zou lezen.
Helaas, vanaf het derde verhaal begon het boek mij minder en minder te interesseren en merkte ik dat ik eerder doorlas om aan een volgend verhaal te kunnen beginnen, tevergeefs hopend dat het volgende terug wat beter zou zijn.
Nochtans zijn al de verhalen inhoudelijk best wel interessant. Het lijkt echter dat de auteur tekort schiet vanaf het moment dat er i.t.t. de 'simpele' oermens uit de eerste verhalen, meer complexe en realistische personages moesten uitgewerkt worden: ik voelde totaal geen band met de personages omdat ze te weinig diepgang hadden of totaal niet realistisch overkwamen.
Spijtig, want hier had meer in kunnen zitten...