Spanning en zeker de moeite waard
Lava
Op een somber lavaveld net buiten Reykjavik staat de Galgenrots en daar wordt een lichaam van een man gevonden. Het lijkt op een zelfmoord maar bij nader onderzoek wordt er een spijker op zijn borst gevonden met een snipper papier. Rechercheur Huldar gaat naar de man zijn appartement en treft daar een vierjarige jongen aan die niet weer waarom hij daar is. Ze zien daar tekeningen van de jongen die meer zeggen dan woorden hij heeft iets vreselijks gezien. Samen met de kinderpsycholoog Freyja gaan ze op zoek naar de ouders van de jongen. Vanaf daar begint er een zoektocht naar de moord en de reden daarvan. Samen met zijn team gaat Huldar op jacht naar een moordenaar en komen in een vrienden groep terecht die veel geheimen verbergen. Huldar heeft een zware taak om de zaak tot een goed einde te brengen en zijn baas Erla tevreden te houden.
Dit is het vierde deel van de Freyja en Huldar serrie en ik voor mij was het de eerste kennismaking. Naar mijn mening kun je ze best afzonderlijk lezen maar soms heb je het idee dat je iets mist. Vooral de verhoudingen die in het team spelen maar verder is hij goed te volgen.