Een boek met verassingen
Ik heb dus nog nooit een boek van Jo Nesbo gelezen daarom was het leuk om eens kennis te maken met hem. Maar toen ik er in begon dacht ik eerst wel dit lijkt mij meer een jeugdboek maar even door zetten en bleek hij toch iets meer te zijn. Het verhaal begint met de veertienjarige Richard die naar Ballantyne verhuist en daar komt te wonen bij zijn oom en tante. Het kleine stadje is niet zo vredig als het lijkt hij wordt er niet zo fijn behandeld en er gebeuren vreemde dingen. Als er ook nog een klasgenootje van hem verdwijnt terwijl hij bij Richard was dan wordt het leven voor hem daar wel zwaar. Vooral als hij met het verhaal komt dat die jongen is verdwenen door de telefoon. De politie neemt hem dan zeker niet meer serieus en vertrouwd Richard zeker niet op zijn woord. Dus voor hem zit er niets anders op dat op zoek te gaan waar de telefooncel hem naar toe brengt. En diep in het bos vind hij een huis met en daar voor het raam ziet hij een angstaanjagend gezicht. Vanaf dan beginnen stemmen tegen hem te praten,
Het boek leest gemakkelijk en als je er eenmaal in zit wordt je wel meegenomen met het verhaal of ik weer een boek van hem ga lezen daar ben ik niet zo zeker van. Maar het is zeker geen saai boek .