Zonder kop of staart
Nog steeds heb ik het idee, dat dit verhaal niet door Simenon is geschreven.
Er zijn hiaten, chaotische verspringingen in de tekst en onduidelijke personen die ineens opduiken zonder duidelijke introductie.
Maar wat mij vooral opvalt is wel het ontbreken van een verhaallijn, een gebeurtenis of rode draad.
Het is een verhaal over een gepensioneerde Jules Maigret, die naar New York gaat en zich bemoeit met.. ja met wat?
Hij maakt wel wat mee, maar enige structuur valt voor mij niet te ontdekken.
Omdat ik vrijwel alle Maigret verhalen gelezen heb, kan ik wel het een en ander vergelijken van de verhaallijn, de schrijfstijl van Simenon, maar dit verhaal valt op door het ontbreken daarvan.
Geen aanrader.
Hij maakt wel wat mee, maar enige structuur valt voor mij niet te ontdekken.
Geen aanrader.