Jammere dingen
'Jij loopt altijd te lierelouwen over jammere dingen', zeiden de meiden van Zaai tegen een vriendin.
Daar moest ik ook steeds aan denken bij het lezen van deze verhalenbundel. Griet op de Beeck heeft zich kennelijk voorgenomen om nu eens (niet) alledaagse zaken op een triestige of ernstige manier te beschrijven. Dat is is heel goed gelukt, maar niet voor mij.
Zelden lees ik een boek niet uit, maar dit trek ik niet en iets over de helft ben ik gestopt.
Korte verhalen zijn net als bonbons in een schaaltje: één en niet meer.
Ik vind de langere verhalen van Griet op de Beeck meer in balans en veel beter leesbaar.
Daarnaast heeft het bedrijf dat in opdracht van de uitgever de ePub samenstelde de regelafstand bevroren, zodat alle regels strak op elkaar zitten. Bij andere ebooks is dit te verhelpen, maar bij deze uitgave gaat het niet. Misschien kan Sigil hen helpen?
Korte verhalen zijn net als bonbons in een schaaltje: één en niet meer.