psychologische buurtmysterie

Hélène De Wuffel Hélène De Wuffel
27 mrt 2020

Bianca en Mick verhuizen naar een rustige woonwijk. Maar Bianca wordt op een dag aangereden. Zo komen we meer te weten over deze niet zo idyllische buurt.

Mattias Edvardsson is docente psychologie en liet dit ook merken in dit boek: hij heeft een inkijk in het hoofd van zijn personages en toont hoe moeilijk het is voor een niet-alledaagse puber om zich te integreren op school en met leeftijdsgenoten.
Daarnaast brengt hij andere thema’s aan bod, zonder hierin te overdrijven: drankgebruik, partnergeweld, inclusie in het onderwijs, vertrouwen, enz.

Goede buren is een boeiende roman die ons onderdompelt in de dynamiek van een buurt waar buren te dicht van elkaar komen. Het boek deed me nadenken wat de gevolgen kunnen zijn van roddels en van onze, soms onschuldige, acties.
Een vlot boek met korte hoofdstukken die de nieuwsgierigheid van zijn lezers aanwakkerde tot aan het plot. De auteur slaagt erin de lezer verschillende keren op een dwaalspoor te brengen en toch op het allerlaatste te verrassen.

Nochtans heeft het mij niet volledig kunnen overtuigen: ik miste de spanning van een goede thriller en had eerder het gevoel een roman te lezen met verrassende plot.
Verwacht je dus een boek dat je niet kan wegleggen en je op het puntje van je stoel laat zitten? Dan moet je dit niet lezen.
Verwacht je een boek dat je doet gruwelen voor dagdagelijkse gebeurtenissen? Lezen dan!

Meer recensies van Hélène De Wuffel