Advertentie
    Helma Koot Hebban Recensent

Hoewel de titel anders doet vermoeden, hebben de twee verhalen in Kus me met kerst weinig met Kerstmis te maken. Het zijn wel winterse verhalen maar kunnen uitstekend gelezen worden ook als het geen kerst is.

De twee verhalen, Terug naar het happy end van Rian Sevenhuijsen (beter bekend onder haar pseudoniem Kate Paris) en Stampij op een snowboard van Lily Frank, zijn totaal verschillend. Het eerste verhaal is een gezellige chicklit, terwijl het tweede verhaal zorgt voor een paar hete momenten.

Terug naar het happy end vertelt de belevenissen van Sanne op het gemaskerde oud-en-nieuwfeestje van haar zus Esmée. Als de ingehuurde catering het laat afweten, duikt Sanne de keuken in om haar als reddende engel uit de brand te helpen en het feest te redden. Daar krijgt ze onverwacht hulp van Finn, die haar verkleed als Dracula eerst de stuipen op het lijf jaagt. Maar al snel doet hij haar hart sneller kloppen en als hij haar belooft dat ze om middernacht van hem is, kan haar avond niet meer stuk. Om klokslag 12 uur valt ze in de armen van haar Dracula en gaan ze zoenend het nieuwe jaar in. Als hun wegen zich scheiden spreken ze af om elkaar bij het volgende feest weer te treffen. Als Esmée en Sanne bijna een jaar later Finn op een kerstmarkt in Amsterdam tegen het lijf lopen, lijkt Finn wel een heel andere man die zijn belofte lijkt te zijn vergeten. Diep teleurgesteld ziet Sanne haar gedroomde happy end als sneeuw voor de zon verdwijnen. Heeft ze daar nu bijna een jaar op zitten wachten? Of zullen zij toch nog als happy couple het nieuwe jaar ingaan?

In Terug naar het happy end herken je de fijne schrijfstijl van Kate Paris. Rian heeft ervoor gekozen om dit verhaal onder haar eigen naam te schrijven. Misschien omdat ze als Kate Paris erotische scènes niet schuwt. En daarvan is in dit verhaal, dat meer richting een fijne chicklit gaat, geen sprake . Het is allemaal wat lieflijker en de personages hebben geen trauma in hun leven meegemaakt, wat bij new adult wel vaak het geval is. Hierdoor zijn de personages in dit verhaal wat vlakker. Dat neemt niet weg dat Terug naar het happy end een fijn feelgood verhaal met ruimte voor humor is. Omdat het verhaal vanuit het perspectief van Sanne wordt verteld, snap je samen met haar helemaal niets van het gedrag van Finn als ze hem weer tegenkomt. Later wordt alles duidelijk, maar komt het dan nog goed? Het is natuurlijk niet echt geloofwaardig dat Sanne een jaar lang blijft wachten op haar Mister Right, want zeg nou zelf, zo'n belofte zou toch niemand serieus nemen? Sanne doet dat wel en leeft toe naar het volgende oud-en-nieuw-feestje en haar ultieme happy end. Hoe het allemaal precies in elkaar steekt en of Sanne inderdaad haar happy end met Finn gaat beleven, dat moet je zeker zelf gaan lezen.

In Stampij op een snowboard betrapt Gigi haar vriend Don met een ander. Ze is direct klaar met hem en besluit hem rigoureus uit haar leven te bannen. Voor hun geboekte wintersportvakantie met Selia, haar beste vriendin, en haar vriend Raf, kan Selia’s zusje Kayleigh Don’s plaats innemen. Maar bij vertrek blijkt opeens broertje Jesse mee te gaan. En Jesse is niet langer dat kleine broertje, maar een aantrekkelijke man die menig vrouwenhoofd doet omdraaien. En daar moet Gigi dan de hele week de kamer en het bed mee delen!

Dit verhaal is een stuk minder braaf. Lily Frank schrijft new adult en het verhaal begint direct met een pittige steamy scène. Dat is wel even andere koek dan het wat brave eerste verhaal. Na dit hete begin, komt het verhaal in wat rustiger vaarwater terecht, hoewel de vonken tussen Gigi en Jesse al snel overslaan. Maar ze weigeren er allebei aan toe te geven. Gigi moet dan wel elke nacht met Jesse het bed in duiken, maar verder dan samen slapen komen ze niet. Er liggen nog tal van andere interessante vrijgezellen op de loer en op een vaste relatie zit Gigi net na haar breuk met Don ook niet te wachten. Allemaal redenen om Jesse af te houden, hoewel het van meet af aan duidelijk is dat ze uiteindelijk een setje zullen vormen. De verrassing zit in een paar andere twists in het verhaal. Misschien niet allemaal even geloofwaardig, maar wel leuk om te lezen.

Als je niet houdt van erotiek in een verhaal zal dit verhaal je waarschijnlijk minder aanspreken dan het romantische verhaal van Rian. De twee totaal verschillende verhalen zorgen samen wel voor een leuke bundel waarin zowel de chicklit- als de new adult liefhebber aan zijn trekken komt.

Reacties op: Leuke verhalenbundel voor de chicklit en new adult fan

18
Kus me met kerst - Lily Frank Rian Sevenhuijsen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker