Hotel de Jutter

Hermi1 Hermi1
15 mrt 2023

Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Hotel de Jutter, geschreven door Martin Scherstra, gelezen. Sietse en Germ horen bij een notaris dat ze tweelingbroers zijn en dat hun biologische moeder hen, vlak na hun geboorte, heeft laten adopteren. Ze zijn door twee verschillende gezinnen geadopteerd. Nu is hun biologische moeder overleden en ze laat hen een fikse som geld na, maar ze moeten hier wel samen wat voor doen. Namelijk Hotel de Jutter op Ameland weer helemaal opknappen en heropenen. Gaat hen dit samen lukken? En hoe kijken de bewoners op Ameland er tegen aan dat Hotel de Jutter weer nieuw leven ingeblazen word? Sietse en Germ zijn wel twee totaal verschillende types. Sietse zit, als enigszins gladde zakenman, in de beleggingen en heeft het zo op het eerste gezicht goed voor elkaar. Sietse is iemand die andere mensen niet te dichtbij laat komen, mogelijk bang om gekwetst te worden. Germ is acteur, eerst in Amerika en later in Australië. Hij heeft de nodige film rollen op zijn naam staan. Germ kan met heel veel mensen wel opschieten en is een sociale man.
Het boek staat vermeld onder familieroman / streekroman / Romantiek. Maar onder het genre feelgood zou het naar mijn mening ook erg goed passen.
De cover is mooi uitgevoerd, met roze en blauwe tinten, wat aangeeft dat de zon aan het zakken is. De cover geeft mij al het gevoel van een ontspannen vakantie. De cover past goed bij een feelgood verhaal. Het verhaal leest vlot, en doordat er toch ook wel wat “ongelukjes” gebeuren komt er ook wel enige spanning in het verhaal. De personages zijn voldoende uitgewerkt om een beeld van ze te vormen en de afwisseling tussen romantiek en spanning is goed gedaan. Waardoor ik wel door bleef lezen, om te weten hoe het verhaal zich verder zou ontwikkelen. Al met al een fijn boek voor in de vakantie.

3,5*

Meer recensies van Hermi1