Wraak
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Wraak, geschreven door Christian De Coninck gelezen. In een kerk in Brussel wordt het lichaam van een pastoor gevonden. Hij is op een gruwelijke wijze vermoord. Het team van Goris staat voor een raadsel. Het raadsel gaat nog groter worden op het moment dat er een slager op een nog afschuwelijker manier van het leven wordt beroofd. In eerste instantie lijkt het er op dat er geen verband is tussen beide slachtoffers, maar klopt dit wel? Hoe kan het dat er foto´s van de slachtoffers in de pers verschijnen? Wat heeft/hebben de dader(s) er toe gebracht om deze moorden te plegen? Lukt het het team van Goris om deze gruwelijke moorden op te lossen? Christian de Coninck heeft al meerdere boeken geschreven met Stijn Goris en zijn team in de hoofdrol. Maar Wraak is zeer goed te lezen zonder de voorgaande delen te hebben gelezen.
Het boek leest vlot, de spannende en soms gruwelijke momenten worden goed afgewisseld met de huiselijke taferelen. De personages zijn zodanig weergegeven dat ik, ondanks de gruwelijke moorden, met een ieder goed mee kon leven.