Wat een leuke en origineel verhaal
Vandaag is het mijn beurt voor de blogtour van De legende van Lusifer Loeping deel 1 Vyk.
Vyk woont haar hele leven in Torn, een kolossale toren, grotendeels onder de grond. Ze kan niet buiten, maar op het dak heeft ze wel zicht over het dorp erom heen. Vyk maakt graag tekeningen en brengt het dorp in beeld. Ze komt erachter dan de mensen buiten de toren in een tijdlus van 2 dagen leven, namelijk marktdag en koordag. Waarom doen deze mensen telkens hetzelfde?
Ze besluit om door een gegraven tunnel Torn te verlaten en op zoek te gaan naar het Raadsel van Lusifer Loeping.
Wat me meteen aantrok aan dit boek was de cover. Kleurrijk, zonder druk te zijn met een mooie illustratie van Vyk. Samen met de flaptekst maakte dat ik dit boek graag wilde lezen.
Het is het eerste boek wat ik van Bieke las en was meteen aangenaam verrast door de fijn schrijfstijl, af en toe wel wat Vlaams, maar niet dat het voor een Nederlander niet te begrijpen is. De wereld die Bieke neerzet is absurd, maar door de gedetailleerde beschrijvingen met een luchtige toon, wordt het een wereld die ik zo voor me zag.
Vyk is een geweldig personage die meteen bij mij geliefd was, een sterke en ondernemende tiener. Een personage waar ik al snel mee kon voelen.
Het verhaal is daarbij ook heel origineel bedacht en zit tot nu toe goed in elkaar. Tot nu toe, want Vyk is duidelijke een eerste deel en er blijven veel vragen openstaan. Door leuke twists worden er een paar vragen beantwoord, maar komen een veelvoud daarvan erbij.
Ondanks dat dit een 12+ boek is, heb ik dit verhaal als volwassene met veel plezier gelezen en kan ik niet wachten tot het verhaal weer verder gaat.
Bedankt Bieke dat ik mee mocht doen.
Bedankt Bieke dat ik mee mocht doen.