Prima vervolg

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour. Eerder las ik al De wisselaars deel 1. In deel 2 gaat het vooral over de strijd van de enzies en enziestrijders tegen de zwarte vonk.

Als eerste wil ik opmerken dat Karin behoorlijk gegroeid is als schrijver. Dat mijn aantal sterren niet echt omhoog zijn gegaan heeft te maken dat ik ook gegroeid ben in het recensie schrijven.

Waar ik in deel 1 redelijk vaak het gevoel had dat ik niet wist wat wie zei, is dat in dit deel een heel stuk duidelijker.
Wel duurde het een tijdje tot ik in het verhaal zat. Karin heeft een originele, maar ingewikkelde magische wereld neergezet, die door een korte uitleg over de wereld en zijn bewoners wat duidelijker kon worden gemaakt.

Het begin is dan ook best doorbijten, maar wie doorzet wordt verrast door een unieke wereld en een bijzonder verhaal waar vooral jezelf zijn erg centraal staat

Buiten personages uit deel 1, maken we ook kennis met nieuwe wezens. Mijn hart werd vooral gestolen door de regenboogjes.

Het boek is best een dikke pil, door de vele uitgebreide beschrijvingen. Daardoor is het verhaal soms wat passief, waar ik graag meer actie had gezien .

De zwarte vonk is een dikke YA, die geschikt is voor de tiener die graag leest en houdt van goede beschrijvingen. Een verhaal over liefde, vriendschap, jezelf zijn en tweede kansen.

Bedankt Karin dat ik mee mocht doen met de blogtour.

Meer recensies van Het Boekenbijtje