mooie aflsuiter
Ook Oogstfeest, het tweede deel van Beloftes van gisteren, mocht ik lezen in ruil voor een recensie. Voordat ik aan oogstfeest begon, heb ik wel Zaailied nog een keer gelezen. Los staand is het echt niet te doen. Ik meen mij ook te herinneren dat het oorspronkelijk een boek zou worden, maar het dan veel te dik zou worden. Een duologie was het gevolg.
Oogstfeest sluit dan ook naadloos aan op Oogstfeest. Het blijft een boek waar je je hoofd bij moet houden door de vele personages en het uitgebreide verhaal. Het is wel een verhaal die je niet snel weglegt. Het rijke taalgebruik, de uitgebreide omschrijvingen en de boeiende verhaallijnen maakte het lezen erg aangenaam. Ik zou het wel fijner hebben gevonden als er meer informatie in gesprekken naar voren kwam, zodat de tekst een beetje onderbroken werd.
Het verhaal zit goed in elkaar en uiteindelijk worden alle vragen beantwoord. Net als in Zaailied is te merken dat Nic veel tijd heeft besteed aan Worldbuilding, zijn personages en hun stambomen ( aangezien er best wat jaren voorbij gaan). Voor mij was het fijn geweest als er een namenlijst en/ of stambomen in het boek was opgenomen.
Ben je op zoek naar een uitgebreid fantasy verhaal, dat flink de diepte in gaat en met liefde en aandacht geschreven is dan is Beloftes van gisteren een echte aanrader. Ben je op zoek naar een makkelijk te lezen boek, laat dan dit duologie even aan de kant liggen, tot dat je in de goede stemming bent.
Bedankt Nic en Godijn voor het recensieexemplaar
Bedankt Nic en Godijn voor het recensieexemplaar